Leeds moet stadion verkopen om schulden weg te werken

Print
De leiding van Leeds United, gedegradeerd naar de tweede afdeling in Engeland, heeft beslist het Elland Road stadion te verkopen, teneinde de schulden van de club te delgen. Dat kondigde voorzitter Gerald Krasner zaterdag aan.
De verkoop van het stadion gebeurt onder de vorm van een waarborg voor 25 jaar, zodat de club kan blijven spelen in haar geliefkoosde burcht, en daarbij beetje bij beetje de schuld kan aflossen.
"Ik voel mee met de supporters. Enkele jaren geleden speelden we in de Champions League en nu zitten we in tweede afdeling. Toch moeten de supporters kunnen begrijpen dat de financiële realiteit ons dwingt de juiste economische oplossing te zoeken. Wij moeten Leeds een leefbare toekomst kunnen schenken op lange termijn." Aldus Krasner.

Toch zijn niet alle supporters overtuigd met deze argumenten. "Het terrein verkopen, ons kostbaarste bezit, aan iemand die niet dadelijk belang heeft met de club, zal Leeds dus niet helpen", zegt Simon Jose, lid van de Leeds United Independent Fans' Association.
Sinds vele jaren leefde de club boven zijn stand. Dit seizoen werd de Noord-Engelse club geconfronteerd met een schuld van 82 miljoen pond (circa 120 miljoen euro).
In maart werd Leeds gered van het faillissement door een consortium van plaatselijke zakenmensen.