Vrouw slachtoffer van antisemitisch geweld op Parijse voorstadstrein

Print
Een jonge moeder met haar baby zijn vrijdag het slachtoffer geworden van antisemitisch geweld. De feiten gebeurden op een Parijse voorstadstrein (RER) tussen Louvres en Sarcelles, en raakten pas zaterdag bekend. Ondanks de bijzonder brutale aanval, greep niemand van de passagiers in.
De feiten waren nochtans duidelijk genoeg. De 23-jarige vrouw werd omringd door zes met messen gewapende Noord-Afrikaanse jongeren. Die namen haar handtas en aan de hand van haar identiteitspapieren, dachten ze dat de vrouw joodse was. Daarop maakten ze sneden in haar kleren en knipten haar haar kort. Met een viltstift werden drie hakenkruisen op haar buik getekend. De buggy met het kind werd omver gegooid. De aanvallers konden ontkomen.

De Franse president Jacques Chirac reageerde zondag ontzet op het geweld. Hij vroeg "bijzonder strenge straffen voor de daders". Antisemitisme en racistisch geweld komt steeds vaker voor in Frankrijk. De eerste helft van dit jaar werden al meer aanvallen en bedreigingen gerapporteerd dan in het hele jaar voordien.