Ontsnapte Niek Bergmans in Heerlen opgepakt

Print
Het observatie- en arrestatieteam van de politie van het district Heerlen in Nederland heeft de ontsnapte gevangene Niek Bergmans (29) zaterdagmorgen omstreeks 10 uur in Heerlen opgepakt. Het parket van Tongeren werd daarvan verwittigd met het oog op zijn uitlevering.
Lommelaar Niek Bergmans ontsnapte op 27 juni jongstleden op spectaculaire wijze uit de gevangenis van Tongeren. Daar verbleef hij slechts tijdelijk met het oog op zijn overbrenging naar de gevangenis van Oudenaarde. Bergmans werd in september vorig jaar door het Tongerse hof van assisen veroordeeld tot 25 jaar cel voor de moord op Marc Lenaerts uit Hechtel-Eksel.

Ondanks doorgedreven speuracties en een zoektocht met een politiehelikopter kon Bergmans niet opgespoord worden. Van zijn ontsnapping waren geen getuigen. Bergmans slaagde erin om over de gevangenismuur te klauteren. Op het ogenblik van zijn ontsnapping droeg hij enkel een zwarte short.

Niek Bergmans was met zijn ontsnapping uit de Tongerse gevangenis niet aan zijn proefstuk toe. In april 1999 haalde hij al eens het nieuws toen hij uit de gevangenis van Zweden wist te ontsnappen. Daar zat hij een gevangenisstraf van 10 jaar uit wegens de smokkel van zeven kilogram heroïne.