F1-piloot Bas Leinders neemt de start in 24 Uren van Spa

Print
Bas Leinders, de derde piloot van het Wilux Team Minardi Cosworth in het wereldkampioenschap Formule 1, komt eind deze maand aan de start van de 24 Uren van Spa in een Gillet Vertigo.
 
Tot grote verrassing van velen was Bas Leinders dinsdag van de partij op het circuit in de Ardennen ter gelegenheid van de Test-Day en de officiële voorstelling van de 24 Uren van Francorchamps.
 
Vierentwintig uur eerder was de entourage van Bas immers tot een akkoord gekomen met Tony Gillet over een deelname aan de etmaalrace in Spa. "Dat klopt. Het is pas officieel geworden. Ik kom op 31 juli inderdaad aan de start," bevestigde de Belgische piloot. "In het verleden reed ik al twee keer met de Gillet Vertigo en ik kijk al uit naar een nieuwe samenwerking met het team van Tony. Bovendien is de sfeer in deze race uniek. Het is een groot evenement in België en ik moest gewoon van de partij zijn. Het is een mooie gelegenheid om voor eigen publiek te racen, enkele weken voor de Grote Prijs van België Formule 1."
 
Concreet zal de Limburger team vormen met Sébastien Ugeux en Renaud Kuppens, de vaste piloten van deze Gillet Vertigo Streiff in de Belcar, het Belgisch kampioenschap Uithouding.