Westhoek Rally Ieper: Winst voor Larry Cols

Print
De 40e editie van de Belgium Ypres Westhoek Rally werd gedomineerd door Larry Cols (Renault Clio S1600). De 28-jarige rijder uit Verviers behaalde de mooiste overwinning uit zijn carrière dankzij twee fenomenale snelste tijden op de marathonproef van Heuvelland, waar hij zijn WK-ervaring kon benutten om een verschroeiend ritme aan te houden.
 
De Nederlander Peter Bijvelds (Mitsubishi Lancer Evo 7) pakte de tweede plaats, als eerste in de categorie Groep N, maar werd na de wedstrijd uit de uitslag geschrapt omdat zijn wagen niet conform werd bevonden door de wedstrijdleiding. De Nederlander ging in beroep zodat het resultaat van deze 40e rally van Ieper opgeschort is. Uitspraak volgt over enkele weken door de sportrechtbank van de RACB.
 
Voorlopig prijkt de Fransman Simon Jean Joseph (Renault Clio S1600) op de tweede plaats. Jean Joseph begon erg voorzichtig aan deze wedstrijd maar eindigde zeer sterk. Met nog één proef te gaan stond hij op een vierde plaats maar hij wipte in de laatste proef over Xavier Bouche (Mitsubishi Lancer Evo 7) en Patrick Snijers (Mitsubishi Lancer Evo 7) die beiden met 10 seconden straftijd bedacht werden omdat ze iets te snel gestart waren.