Heike Drechsler geeft forfait voor Olympische Spelen

Print
De Duitse Heike Drechsler, tweevoudig olympisch kampioene verspringen (1992, 2000), heeft woensdag forfait gegeven voor de Olympische Spelen in Athene (13-29/08), omwille van de reden dat ze zich momenteel niet in staat acht een medaille te behalen.
"Ik moet erkennen dat mijn prestatiepotentieel op dit moment niet het vereiste niveau benadert", verklaarde de 39-jarige atlete woensdag na een training in Karlsruhe. "Jammer genoeg kan ik geen titel behalen, nationaal noch internationaal. Ik moet dus een streep trekken door mijn plannen voor een olympische titel of medaille", voegde de tweevoudige wereldkampioene (1983, 1993) er nog aan toe.

Drechsler, wiens persoonlijk record van 7m48 dateert uit 1992, zal niet deelnemen aan de Duitse kampioenschappen, komend weekend in Brunswick.
Dit seizoen was Drechslers beste prestatie 6m39, ver onder het vereiste minimum van de Duitse Atletiekfederatie (6m70) voor uitzending naar de Spelen.

De verspringster, die afgelopen maart verklaarde dat ze na de Spelen een punt zou zetten achter haar sportieve carrière, vertelde woensdag dat ze nog tot het einde van het seizoen zal deelnemen aan verschillende internationale meetings.