Noodweer zorgt voor beperkte wateroverlast in Vlaams-Brabant

Print
Woensdagavond om 18.30 uur was er na enkele uren van zware regenval op een aantal plaatsen in Vlaams-Brabant sprake van beperkte wateroverlast. Meest getroffen op dit ogenblik is de regio Grimbergen-Vilvoorde waar de brandweer van Vilvoorde al een tiental oproepen binnenkreeg voor ondergelopen kelders.
De brandweer van Zaventem moest al op een viertal plaatsen optreden. Het ging vooral om omhooggeduwde duikers in het wegdek en ook één pand waar de garage dreigde onder te lopen.

De brandweer van Lennik kreeg drie oproepen binnen voor ondergelopen kelders. In Meise en Kapelle-Op-Den-Bos moesten de brandweer van Londerzeel en de politie optreden omdat op een aantal plaatsen veel water op straat stond. Het verkeer moet nergens omgeleid worden. Ook hier liep één kelder onder.
In het arrondissement Leuven kreeg de brandweer van Leuven al drie oproepen binnen. Het ging onder meer om een ondergelopen winkel aan de Diestsesteenweg in Kessel-lo en wateroverlast aan werken in de Naamsestraat. In Aarschot noteerde de brandweer tot dusver één oproep.