Vader opgepakt die kindje gijzelde in Deurne

Print
Een discussie tussen een man en zijn ex-vrouw in Deurne is woensdagnamiddag danig uit de hand gelopen. Op zeker ogenblik gijzelde de vader zijn kind. Daarbij gebruikte hij mogelijk een mes.
Zijn ex-vrouw verschanste zich bij de buren en verwittigde daar de politie. Die kon het kindje na bemiddeling bevrijden. De vader werd meegenomen voor verhoor en zal donderdag worden voorgeleid. Niemand raakte gewond, zo bevestigt Dominique Reyniers van het parket van Antwerpen.

De feiten speelden zich woensdag kort na de middag af in de gezinswoning aan de Duivelshofstraat in Deurne. Het koppel is verwikkeld in een echtscheidingsprocedure. Op een gegeven escaleerde de discussie. De vrouw vreesde dat haar ex agressief zou worden tegenover hun kind en liep naar de buren om daar de politie te verwittigen.

Ondertussen bleef de man in de woning achter met het kindje dat hij mogelijk met een mes bedreigde. De politie kwam ter plaatse en slaagde er door middel van onderhandelingen in het kindje te bevrijden. De politie nam de vader mee voor verhoor. Slachtofferhulp bekommerde zich over de moeder.