Monique Olivier voor raadkamer van Namen

De raadkamer van Namen buigt zich woensdagnamiddag over het feit of Monique Olivier, de echtgenote van Michel Fourniret, aangehouden blijft. Fourniret verscheen woensdag niet voor de raadkamer. Zijn advocaten zijn van mening dat ze door de staat van het dossier niet kunnen vragen om zijn vrijlating.

Belga

Fourniret is nog altijd beschuldigd van de ontvoering en de opsluiting van Elisabeth Brichet. De procureur des konings van Namen, Cédric Visart de Bocarmé, heeft woensdagnamiddag bevestigd dat een nieuw aanhoudingsmandaat zal worden uitgevaardigd voor moord en zedenfeiten. Na de aanhouding zal Fourniret voor de raadkamer moeten verschijnen die de twee mandaten zal samenvoegen om te vermijden dat de vermoedelijke seriemoordenaar voor meerdere raadkamers moet verschijnen.

Over een eventuele overbrenging van de Franse boswachter naar een andere gevangenis heeft de advocaat van Fourniret, Luc Balleux, gezegd dat het parket contact met hem hierover heeft opgenomen. De raadsman laat de bekendmaking daarvan over aan het openbaar ministerie.

Het parket van Dinant organiseert om 16.00 uur een persconferentie.