Twee arrestaties in Luik na aanrijding

Print
Twee personen zijn dinsdagavond in Luik gearresteerd na een ongeval waarbij een man tientallen meters werd meegesleurd onder een wagen.
Het slachtoffer, de 36-jarige Christophe Paridans uit Wezet, raakte in de nacht van maandag op dinsdag zwaargewond nadat hij door een wagen werd aangereden en tientallen meters werd meegesleurd. Hij verkeert in levensgevaar.

Het ongeval vond omstreeks 03.00 uur plaats in de rue Saint Léonard ter hoogte van de Sainte Foy kerk. De man was van een aanhangwagen gevallen en lag op de weg. Zijn vader, die aan het stuur zat, had niets gezien en reed verder. De bestuurder van een aanrijdende Peugeot kon Paridans niet ontwijken en reed hem aan.

De bestuurder, een 22-jarige Luikenaar, raakte in paniek en vluchtte te voet. De passagier, een 26-jarige vrouw uit Seraing, nam het stuur over en reed weg. Ze maakte een rit rond het huizenblok om opnieuw op de plaats van het ongeval aan te komen. Zonder het zelf te weten had ze het slachtoffer tientallen meters meegesleept. De politie kwam ter plaatse. De brandweer moest het slachtoffer van onder de wagen bevrijden. Het parket van Luik heeft een expert aangesteld.

Paridans is zwaargewond en buiten bewustzijn naar een ziekenhuis in Luik overgebracht. Er wordt gevreesd voor zijn leven.
De bestuurder en zijn passagier zijn dinsdagavond gearresteerd en ter beschikking gesteld van het parket van Luik. De bestuurder wordt beschuldigd van onvrijwillige slagen en verwondingen, vluchtmisdrijf en het niet verlenen van hulp aan mensen in nood. Zijn passagier wordt beschuldigd van vrijwillige slagen en verwondingen, vluchtmisdrijf, het niet verlenen van hulp aan mensen in nood en het rijden onder invloed.