Leuvense waterlopen op één dag twee keer vervuild

Print
De Leuvense waterlopen hebben dinsdag op enkele uren tijd twee lozingen van vervuilende stoffen moeten verwerken. In de ochtend kwam er door een ongeval met een vrachtwagen bij Interbrew een 200-tal liter mazout in de Dijle terecht. In de late namiddag werd op de Leibeek in deelgemeente Wijgmaal een chloorverontreiniging vastgesteld. Het is nog onduidelijk wat daar de bron van was.
"Interbrew heeft het ongeval conform de regels onmiddellijk aan onze diensten gemeld. Door het scheuren van de tank stroomde er via de regenwaterafvoer mazout naar de Dijle. Onmiddellijk werden maatregelen genomen om de vervuiling van het oppervlaktewater te beperken. Interbrew gaat ook maatregelen nemen om dergelijke problemen in de toekomst te voorkomen", aldus Marc Vanthienen, diensthoofd van de Milieu-Inspectie in Leuven.

Later op de namiddag werd in de Leibeek in Wijgmaal een chloorvervuiling vastgesteld die in de omgeving van het Wijgmaalbroek heel wat vissen, kikkers en andere dieren gedood heeft. De Leuvense politie nam stalen die door de Milieu-Inspectie ontleed worden. Er is nog geen spoor van de vervuiler.