Nieuwe gemeenschapssenatoren gekend

Print
Bart Martens, Flor Koninckx en André Van Nieuwkerke worden de gemeenschapssenatoren voor de sp.a. Dat heeft het partijbureau maandag beslist. Voor CD&V blijven Ludwig Caluwé en Luc Van den Brande de afgevaardigden van het Vlaams Parlement naar de Senaat. Zij zetten hun mandaat als gemeenschapssenator gewoon voort. Dat geldt ook voor Joris Van Hauthem en Karim Van Overmeire van het Vlaams Blok.
De sp.a moest drie nieuwe gemeenschapssenatoren aanwijzen omdat Jacques Timmermans, Jan Van Duppen en Patrick Hostekint een punt zetten achter hun politieke loopbaan. De keuze van het partijbureau viel op Bart Martens (voormalig topman van de Bond Beter Leefmilieu) en gewezen politiecommissaris Flor Koninckx. Beiden werden op 13 juni voor het eerst verkozen in het Vlaams Parlement. De derde gemeenschapssenator voor de sp.a is uittredend Vlaams parlementslid André Van Nieuwkerke, die als opvolger van Johan Vande Lanotte in het Vlaams Parlement blijft.

Bij CD&V en Vlaams Blok verandert er niets. Ludwig Caluwé en Luc Van den Brande werden na de federale verkiezingen van vorig jaar afgevaardigd als gemeenschapssenator voor de CD&V en blijven dat omdat ze op 13 juni allebei opnieuw in het Vlaams Parlement werden verkozen. Bij het Vlaams Blok verlengen Joris Van Hauthem en Karim Van Overmeire eveneens hun mandaat in de hoge vergadering.