Michel heeft oplossing voor Ecolo in Waals parlement

Print
De Franstalige groenen zijn verheugd over de interesse van andere partijen voor hun parlementaire werk. Ze zijn alvast bereid het voorstel van uittredend Waals minister Charles Michel (MR) te bestuderen. Michel wil dat de andere democratische partijen Ecolo technisch aan voldoende zetels helpen opdat de partij een fractie in het Waals parlement kan vormen.
Vorige week had het bureau van de PS aan Ecolo voorgesteld om deel te nemen aan het parlementaire werk van de toekomstige meerderheid in het Waals en Franse gemeenschapsparlement. Maandag kwam daar het voorstel van Charles Michel bij om Ecolo toe te laten een fractie te vormen in het Waals parlement. Daartoe zouden de democratische partijen op papier elk een verkozene aan de groenen moeten afstaan. Dat geeft Ecolo de mogelijkheid te genieten van de rechten van een fractie, namelijk een hoger aantal parlementaire medewerkers en stemrecht in de commissies.

"Iedereen erkent dat Ecolo erg actief is in de parlementen. De voorstellen zijn een erkenning van het werk dat we geleverd hebben", verklaarde federaal secretaris Jean-Michel Javaux. Hij ziet in het voorstel van Michel ook een manier om het Front National nog verder te isoleren. Ecolo moet niettemin een vastberaden en onafhankelijke oppositie voeren.