100.000 Bezoekers verwacht voor elfde editie 'Theater op de markt'

Print
Voor de 11de editie van het internationaal openlucht theaterfestival "Theater op de markt", dat van donderdag 12 tot en met zondag 15 augustus in de binnenstad van Hasselt plaatsvindt, worden naar schatting 100,000 bezoekers verwacht.
Dat heeft gedeputeerde van cultuur Jos Claessens (VLD) maandag tijdens de voorstelling van het programma bekendgemaakt.

Straten en pleintjes in het centrum van Hasselt zullen tijdens het festival ingenomen worden door talrijke gezelschappen uit onder meer België, Nederland, Frankrijk, Canada, Zuid-Afrika, Australië en Zuid-Korea die er straatacrobatie, muzikale parades en vuurwerk ten beste zullen geven.

Daarnaast staan er gedurende vier dagen van 12 uur 's middags tot 23 uur 's avonds meer dan 100 voorstellingen op het programma, gaande van muziekoptredens, circus- en kermiskunsten en ook tentoonstellingen. Voor sommige activiteiten zijn tickets vereist. Reserveren kan op 011/80.50.02 of bij het Provinciaal centrum Dommelhof in Neerpelt en bij Toerisme Hasselt.

Theater op de markt is een initiatief van de provincie Limburg in samenwerking met de stad Hasselt. Het evenement geniet de steun van de Vlaamse gemeenschap. Het festival vindt om de twee jaar plaats./.PFR ./. 051416 JUL 04