Omstreden filmmaker wil "kannibaal van Rotenburg" verfilmen

Print
De controversiële cineast Rosa van Praunheim gaat het levensverhaal van Armin Meiwes verfilmen. Meiwes is bekend als de "kannibaal van Rotenburg" en werd dit jaar tot 8,5 jaar celstraf veroordeeld omdat hij zijn homoseksuele geliefde had vermoord en deels opgegeten. Het werkstuk draagt de voorlopige titel "Jouw hart in mijn brein".
Het mediatieke proces van Meiwes shockeerde begin dit jaar een hele natie. De man getuigde hoe hij ene Bernd Brandes had leren kennen via een chatroom op het internet. Brandes smeekte de door kannibalisme geobsedeerde Meiwes hem te doden en op te eten. Een video bevestigde de getuigenis. Het hof veroordeelde hem daarom voor doodslag, en niet voor moord.

De 61-jarige von Praunheim heeft een reputatie. De homoseksuele regisseur maakt al meer dan dertig jaar veelbesproken films over voornamelijk mannenliefde. Zijn debuut uit 1971 veroorzaakte grote controverse in Duitsland. De prent "It is not the homosexual who is perverse, but the society in which he lives" toonde homoseksuele mannen in anonieme seksuele activiteiten en bezorgde von Praunheim een internationale doorbraak.