Slecht weer leidt tot opvallend meer boekingen van 'last-minutes'

Print
De 'last-minutes' boekingen kennen de laatste dagen een opmerkelijk succes. En dat heeft alles te maken met het slechte weer in eigen land. Dat zeggen de grote touroperators Jetair en Neckermann. Vooral dit weekend werden opvallend meer 'last-minutes' geboekt.
Het slechte weer leidt duidelijk tot meer boekingen, luidt het bij TUI-Jetair. "Vorige week waren er een kwart meer 'last-minutes' boekingen dan de week daarvoor", aldus woordvoerder Hans Vanhaelemeesch. "Het voorbije weekend waren er opvallend veel boekingen", stelt Vanhaelemeesch nog.

Ook in vergelijking met vorig jaar stijgt het aantal 'last-minutes' bij TUI-Jetair. Bovendien waren er in 2003 veel 'last-minutes' als gevolg van de oorlog in Irak. Heel wat mensen stelden toen hun reis uit tot het allerlaatste moment. De 'last-minutes' in juli 2004 liggen echter al boven die van 2003.

Een zelfde verhaal valt te horen bij Neckermann. Brandmanager Carlo De Smet merkt een opvallende stijging op vanaf vorige week donderdag 1 juli. Hij schrijft de stijging van de boekingen voor 'last-minutes' toe aan het einde van de examens, maar vooral aan het slechte weer. Ook bij Neckermann valt de sterke verkoop van het voorbije weekend op. "58 pct van de verkopen dit weekend waren last-minutes, 35 pct zelfs voor de periode 5 tot 18 juli", aldus De Smet. Er wordt meer geboekt dan vorig jaar. "Vrijdag 2 juli werden 15 pct meer last-minutes geboekt dan 2 juli vorig jaar", luidt het bij Neckermann.
Dit jaar komen vooral Spanje en de Spaanse eilanden in aanmerking voor een 'last-minute'. Dat komt omdat landen als Turkije, Egypte en Tunesië dit jaar veel succes kennen bij de gewone boekingen. Vorig jaar kregen die landen af te rekenen met een daling als gevolg van de oorlog in Irak.