Ook Michelle Martin gaat in cassatie

Print
Michelle Martin heeft maandag een cassatieverzoek ingediend tegen haar veroordeling tot dertig jaar opsluiting door het assisenhof van Aarlen. Nihoul heeft een genadeverzoek ingediend bij de koning.
Ook Marc Dutroux ging al in cassatie. Hij deed dat op 23 juni, de dag na zijn veroordeling tot levenslang plus tien jaar ter beschikkingstelling van de staat. Zijn advocaat Xavier Magnée wil echter niet toelichten op welke argumenten het cassatieberoep van Dutroux zal gestoeld zijn.

De advocaten van Martin zullen het in hun cassatieverzoek onder meer hebben over de manier waarop de schuldvragen, die de jury moest beantwoorden, geformuleerd werden. Volgens de verdediging van Martin werden daarmee de rechten van de verdediging van hun cliënte geschonden.

Olivier Slusny, de advocaat van Michel Lelièvre, bevestigde maandag aan Belga dat zijn cliënt geen cassatieverzoek zal indienen. Lelièvre werd veroordeeld tot 25 jaar opsluiting en had aan de jury en het hof, net voor die over de strafmaat gingen beraadslagen, gezegd dat hij zich hoe dan ook bij hun beslissing zou neerleggen. Lelièvre gaat nu zijn straf verder uitzitten in de gevangenis van Aarlen.

De verdediging van Michel Nihoul, veroordeeld tot vijf jaar celstraf, heeft bij de koning een genadeverzoek ingediend. Zijn advocaten willen hiermee verhinderen dat Nihoul opnieuw de gevangenis in zou moeten. Een genadeverzoek is op zich niet opschortend voor de uitvoering van de straf. Maar omdat het verzoek werd ingediend nog voor de termijn voor cassatieberoep verstreken was, hopen de advocaten van Nihoul, meesters Attout en Clémént de Cléty, dat het parket-generaal van Luik de tenuitvoerlegging van het arrest van assisen niet zullen starten zolang de genadeprocedure niet afgerond is.