Twee verdachten steekpartij Rock Werchter opgepakt

Print
Een 38-jarige uit Genk en een 34-jarige uit Houthalen zijn zondagavond opgepakt voor de steekpartij in de nacht van zaterdag op zondag op een kampeerterrein van Rock Werchter. Bij het incident raakte een 30-jarige Nederlander zwaar gewond. Het duo moet maandag voor de onderzoeksrechter verschijnen. De negen mensen die zondag werden opgepakt, zijn terug vrijgelaten.
Aanleiding voor de problemen was nachtelijke lawaaihinder afkomstig van een muziekinstallatie in een bestelwagen die toebehoorde aan een groepje Nederlanders. Met een aantal kampeerders waren hierover spanningen ontstaan. De ruzie ontaardde zaterdagnacht in een schermutseling tussen een aantal festivalgangers waarbij in het tumult een Nederlander een messteek in de keel kreeg. Hij werd in de halsslagader geraakt en naar het Gasthuisbergziekenhuis gevoerd. Zijn toestand is momenteel stabiel.

Zondag werd een negental mensen meegenomen voor verhoor. Uit de ondervragingen kon het gerecht opmaken wie vermoedelijk verantwoordelijk was voor het toebrengen van de messteek. Het ging om twee mensen die onmiddellijk na het incident waren gevlucht. Zij konden zondagavond worden opgespoord. De negen werden inmiddels terug vrijgelaten. In een geval gebeurde dit onder voorwaarden. Het gaat om een 36-jarige militair uit Sint-Truiden die van in het begin ruzie had met het slachtoffer over de lawaaihinder.