Dinsdag lijkschouwing op lichaam Elisabeth Brichet

Print
De autopsie op de lichamen van Jeanne-Marie Desramault en Elisabeth Brichet, twee vermoedelijke slachtoffers van Michel Fourniret, zou dinsdag in Bordeaux moeten aanvangen. Hun stoffelijke resten werden zaterdag op het kasteeldomein van Sautou in het Franse Donchéry opgegraven.
De experts van het Centre Hospitalier Universitair (CHU) zullen een formele identificatie doorvoeren en de doodsoorzaken bepalen. Dat zegt professor Sophie Gromb aan het Franse persbureau AFP. "De lichamen van de twee jonge vrouwen komen pas maandag aan in Bordeaux. De onderzoeken zouden dinsdag beginnen", aldus nog Gromb.

Sophie Gromb en haar adjunct Alain Miras hebben de lichamen zaterdag opgegraven op vraag van de procureur-generaal van Reims, Yves Charpenel. Volgens professor Gromb worden de stoffelijke resten van de 22-jarige Franse studente Jeanne-Marie Desramault eerst onderzocht. Fourniret heeft bekend zowel haar als Elisabeth Brichet gedood te hebben in 1989 en begraven op het kasteeldomein van Sautou.
Gromb verwacht dat de formele identificatie van de lijken en het onderzoek naar de doodsoorzaken een week in beslag zal nemen. De twee artsen zullen de onderzoeken uitvoeren die het parket hen zal vragen. "Elementen zoals kleding en juwelen zijn belangrijk bij de identificatie".