Franse justitie verdenkt Fourniret van meer moorden

Print
De Franse justitie denkt dat Michel Fourniret met zeven lustmoorden en twee roofmoorden nog niet alles heeft opgebiecht wat hij op zijn kerfstok heeft.
BR> "We zijn nog ver van de waarheid verwijderd", zei Yves Charpenel, procureur-generaal in de Noord-Franse stad Reims met verwijzing naar de periode tussen 1990 en 2000, waarin Fourniret naar eigen zeggen geen misdaden heeft gepleegd. Hij zei moeilijk te kunnen geloven dat Fourniret, die zijn ondervragers heeft verteld per jaar op twee meisjes "jacht" te hebben gemaakt, al die tijd niet actief is geweest.

Charpenel hoopt dat zich nieuwe getuigen of slachtoffers zullen melden nu Fourniret in België vastzit en de media veel aandacht aan de zaak besteden. De Deense politie wil weten of Fourniret de dader is van een onopgeloste verkrachting van een meisje van 11 op een Deens strand in 1999. De Denen hebben DNA-materiaal naar Frankrijk gestuurd.

Fournirets vrouw Monique Olivier, die naar aanleiding van het proces-Dutroux besloot de misdaden van haar man op te biechten, heeft hem ervan beschuldigd in 1993 een au pair te hebben vermoord die bij hem in dienst was. Fourniret ontkent deze moord echter.
De Franse politie heeft zaterdag op aanwijzing van Fourniret en diens vrouw de lichamen gevonden van twee van zijn slachtoffers. Het gaat vrijwel zeker om de stoffelijke resten van Jeanne-Marie Desramault en Elisabeth Brichet. Toen deze te voorschijn kwamen liet Fourniret geen enkele emotie blijken.

Charpenel zei dat justitie van Fourniret zal moeten horen waar hij de andere slachtoffers heeft gelaten. Maar de man houdt ervan een spelletje te spelen met zijn ondervragers, zei de procureur-generaal.
Hoewel hij beseft dat hij de rest van zijn leven in de gevangenis zal doorbrengen wil hij nog steeds laten zien dat hij de situatie naar zijn hand kan zetten, zei Charpenel. Hij wenst bijvoorbeeld alleen te spreken met officieren van justitie die hij zelf aanwijst. Bij de opgraving liepen er tweehonderd mensen om hem heen en vloog een helikopter boven zijn hoofd. "Je kon merken dat hij in zijn element was", zei Charpenel.
"Hij brengt de informatie mondjesmaat naar buiten en schept er een boosaardig genoegen in ons gek te maken", zei een van de ondervragers tegen de krant Le Parisien. Hij zei vaak te moeten denken aan Hannibal Lecter, de geniale psychopaat uit de film The Silence of the Lambs.