Phil Spector verschijnt in hoorzitting voor rechter

Phil Spector (64), een van de bekendste producers van popmuziek in de Verenigde Staten en beschuldigd van moord in februari 2003 op een actrice die speelde in B-films, is vrijdag verschenen op een voorlopige hoorzitting in een rechtbank in Los Angeles.

Belga

De advocaten van Spector moesten aan de openbare aanklager alle bewijzen en bewijsstukken bezorgen die op de plaats van de misdaad werden gevonden. De 40-jarige actrice werd op 3 februari 2003 dood aangetroffen in de villa van Spector, badend in haar eigen bloed.

De openbare aanklager meent dat de verdediging van Spector nagellak in haar bezit heeft die zou kunnen toebehoord hebben aan het slachtoffer, Lana Clarkson. De verdediging beweert dat ze geen enkel bewijsstuk achterhoudt.

Spector houdt zijn onschuld staande en beweert dat Clarkson zelfmoord heeft gepleegd. Waarom ze dat deed weet hij niet te zeggen. Spector is in voorlopige vrijheid gesteld na het betalen van een borgsom van één miljoen dollar. Op 20 oktober is er een hoorzitting voorzien waarop bepaald zal worden of Spector moet terechtstaan of niet.