Raadkamer Tongeren maakt dossier schoenmoord over aan KI Antwerpen

De raadkamer van Tongeren heeft dinsdag het dossier over de schoenmoord in Kortessem overgemaakt aan de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Antwerpen. In deze zaak worden vijf personen beticht van roofmoord.

Belga

Onlangs heeft de jeugdrechter nog de minderjarige die het moordwapen, een ijzeren staaf, had aangeleverd, uit handen gegeven omwille van de zwaarwichtigheid van de feiten. In november 2002 sloeg de 22-jarige Angelo Z. uit Halen de 56-jarige Rita Van der Heyden in Vliermaalroot (Kortessem) met deze staaf het hoofd in. De stiefmoeder van Angelo Z. was de opdrachtgeefster. Zij was de liefdesrivale van het slachtoffer.

De 23-jarige Joris H. uit Diest vergezelde Angelo Z. bij de feiten. Hij griste de handtas van de doodgeslagen vrouw met daarin 25 euro mee. Cindy J. (24), de echtgenote van Joris H., pikte het tweetal op aan de Helstraat in Vliermaalroot. Joris H. en Cindy J. stapten in februari 2004 in de Antwerpse gevangenis in het huwelijksbootje. Een herenschoen, die een van de daders na de roofmoord was verloren, leidde tot de opheldering in de zaak.

Na de verschijning voor de KI zullen de vijf betichten zich in 2005 voor het assisenhof in Tongeren moeten verantwoorden.