Play-offs in tweede nationale

Runkster voortaan op zaterdagavond

BR>Runkster Damesbasketbalclub (3de nat.) speelt al zijn thuiswedstrijden voortaan op zaterdagavond en dus niet meer zondagvoormiddag zoals nog in de nationale kalender staat en werd overgenomen in onze sportkalender.

Houthalen begint met één Amerikaan


Houthalen zal in de openingsmatch van de competitie, vanavond in Charleroi, met alleen Shawn Moore als Amerikaan aan de opworp staan. Larry Daniëls, de vervanger van Kelby Stuckey, landde immers pas vrijdag op Zaventem, en dat is één dag te laat om administratief nog speelgerechtigd te geraken voor dit weekend. Daniëls is een 26-jarige, 2m02 grote, donkerhuidige center die topscorer en toprebounder was in Zweden en vorig jaar bij het Estse Tallin, de ploeg van coach Maarten Van Gent (ex-Houthalen en Oostende).

Enkele uren voor de start van de competitie werd het reglement bekend voor de play-offs in tweede nationale mannen. Er is slechts één stijger naar eerste nationale en die komt uit play-offs na afloop van de reguliere competitie. De eerste vier geplaatste clubs spelen die play-offs naar een best of three. De best geplaatste ploeg begint in de 1/2 finale en de finale steeds op verplaatsing, de eventuele belle wordt op het terein van de best geplaatste ploeg gespeeld.