Mitsubishi gaat voort met Loix en Makinen

Print
HASSELT - Mitsubishi Ralliart stelt ook volgend jaar Tommi Makinen en Freddy Loix op in het wereldkampioenschap rallyrijden.
BR>Vooral rond Makinen hingen vraagtekens, want de 35-jarige Fin had vorstelijke aanbiedingen van Ford en Seat.
Volgens geruchten zou hij een jaarsalaris van 240 miljoen geëist hebben. Dat is nog meer dan Colin McRae, die moet rondkomen met 185 miljoen. «McRae won één wereldtitel, ik drie,» redeneerde Makinen. Wellicht zijn zijn eisen volledig ingewilligd, ook op technisch vlak. WK-leider Makinen wil dat Mitsubishi, het enige team dat nog met een groep A rijdt, zo snel mogelijk overstapt op een WRC (World Rally Car). «Mitsubishi is het winnend team en dus wil ik daar blijven,» aldus Makinen vrijdag. «Ik wil de meest succesvolle rijder ooit worden en het stoort me mateloos dat een paar wedstrijden nog niet op mijn palmares staan.»
Ook Freddy Loix rijdt volgend jaar voor Mitsubishi. De Limburger had nog een contract voor 2000, maar door zijn geringe puntenoogst rezen hier en daar twijfels over zijn positie. Ralliart drukte die vrijdag de kop in. «Ja, Freddy en Sven blijven de partners van Tommi en Risto,» bevestigde het team aan de redactie.