Jambers deelt hete kussen uit in Salou

Print
BRUSSEL - Tien jaar geleden stapte Jambers als redacteur van 'Panorama' naar zijn hoofdredacteur. Hij wilde graag een reportage maken in Mallorca over het wilde gedrag van jongeren aldaar. In drie dagen tijd draaide hij 'Hete kussen uit Mallorca'. Nu komt er een vervolg bij VTM. In 'Hete kussen uit Salou' volgt een Jambers-ploeg zes afleveringen lang de avonturen van feestende jongeren in Spanje.
BR>
In de eerste aflevering maakt de kijker kennis met een aantal personages die in heel de reeks een rol spelen. Chrissy is 22 jaar en werkt in Salou als 'propper'. Ze deelt zoveel mogelijk strooibiljetten uit om mensen naar de discotheek van haar werkgever te lokken. Naast het proppen wordt verwacht dat ze mee voor ambiance zorgt in de club. Ook Tom is een propper. Hij deelt een flat met Rob, Reguillio en Maurits en ze hebben allemaal succes bij de vrouwen. U mag ongegeneerd (?) mee genieten.
Kristine Willems (regisseur): «We hebben twee maanden gekampeerd in de kelder van een hotel. Daar stond onze hele montageset. Een week tevoren is een researcher het nachtleven in gedoken om de juiste personen op te snorren.»
- Leuke job...
«(lacht) Je werkt inderdaad in een vakantiesfeertje en dat is aangenaam.»
Op de foto's en ansichtkaarten die jullie ons stuurden stonden voortdurend blote borsten. Wordt het een softseks-programma?
«Helemaal niet. We maken wat we hier ook maken. Inhoudelijk leuke programma's. Dat kun je bijvoorbeeld niet zeggen van 'Ibiza' dat op VT4 loopt. Daar hadden ze alleen maar mooie beelden zonder inhoud. Het was gekapt stro: korte stukjes film die willekeurig achter mekaar gezet waren. Wij hebben een verhaallijn.»
- Was je verrast door wat je zag in Salou?
«Ik wist niet dat het plaatsje zo'n microkosmos was waarin alles rond uitgaan en vakantieliefdes draait. Ik ben er als kind wel eens geweest en toen was Salou nog echt een familie-vakantieoord met mooie palmbomen en een fijn strand. Er is duidelijk iets gebeurd in de afgelopen twintig jaar. De jongens die naar daar gaan komen voor de vrouwen. Al zitten er ook twee in het programma die zonder terug naar huis moeten. Dit programma gaat dus over vakantieliefdes en niet over 'seks' en 'hete kussen'.»
- Waarom heet het dan zo?
«Omdat het een erg leuke titel is.»
- Vinden jullie het niet erg dat tegenwoordig iedereen human interest-programma's maakt?
«Als regisseur heb ik daar geen problemen mee, maar onze researchers hebben steeds vaker problemen om mensen te vinden die nog niet in een ander programma hebben gezeten. Het vreemde is dat ze kritiek op ons hebben, maar ondertussen wel zelf het concept overnemen.»