Club-secretaris Denolf vindt reactie van Anderlecht-manager ongepast

Print
BRUGGE - Club Brugge reageert geprikkeld op de bewering van burgemeester Moenaert en het voorstel van Michel Verschueren (zie elders). «Wij treffen geen enkele schuld», zegt secretaris Jacques Denolf. «We hebben alle regels gerespecteerd.»
BR>
De Brugse bestuurstop wikt en weegt zijn woorden alvorens commentaar te geven op de kritiek. Antoine Vanhove houdt zich als voorzitter van het Sportcomité zelfs volledig gedeisd.
Denolf laat zich wel gaan. «Mooi van Verschueren dat hij ons een 0-5 wil aansmeren», zegt hij. «Dat is ook weer zo'n uitspraak. (Zucht) Ach, ik zal er niet te diep op ingaan. Hij zal dat wel in een opwelling van ik weet niet wat gezegd hebben. Maar, zoals ze in Brussel zeggen: Nie zieveren, hé!»
Toch ergert Denolf zich ook mateloos aan het uitstellen van wedstrijden. «Het moet daarmee gedaan zijn. Ik spreek tegen mijn eigen winkel, maar met uitgestelde wedstrijden vervals je de competitie. Ik begrijp dat het Sportcomité niet gelukkig is. Het wil zich met die materie liefst niet bezighouden. Heb je gezien wat een heisa Antwerp - La Louvière in Berlaar heeft teweeggebracht? Ik begrijp de irritatie van het Sportcomité. Al zijn wij wel met een geval van overmacht geconfronteerd en al treft ons geen enkele schuld.»
Denolf steigert als hij de stelling van de burgemeester hoort. «Zeg me dan waar we fout zijn!», roept hij. «We hebben het ticketbeheer van binnenlandse zaken rigoureus nageleefd. De identificatie kan wettelijk door de identiteitskaart of door een supporterskaart. Als een kwakkel zijn ticket zou - want binnenlandse zaken spreekt altijd in de voorwaardelijke wijs - verkopen aan een Anderlecht-supporter, wat kunnen wij daaraan doen? In welk Belgisch stadion gebeurt dat niet? Trouwens, van om het even wie die een ticket heeft, kunnen we een spoor terugvinden. De koper van zijn ticket is dan verantwoordelijk. En er staan forse boetes op. Van 10.000 frank tot in de miljoenen.»