«Vrouwen willen te veel van mannen»

Print
ROESELARE - Els Brone en Freddy Loix zijn 4,5 jaar samen. «Hij was net kampioen, maar ik had nog nooit van hem gehoord,» herinnert Els zich. «De enige rallyrijder die ik kende, was Patrick Snijers. Met rally had het dus allemaal niets te maken.»
BR>Na 4,5 jaar begin je mekaar stilaan te kennen. Wat voor iemand is Loix eigenlijk? Is hij een beetje romantisch?
(lacht aarzelend) «Euh, bij momenten wel. Ach, als ik mijn vriendinnen hoor, denk ik dat alle mannen wat attenter mochten zijn. Ze zijn nu eenmaal anders dan vrouwen. Misschien willen vrouwen gewoon te veel van mannen. Alle topsporters zijn dikke egoïsten, Freddy dus ook. Dat moet, want anders kom je nergens. De voorbije weken merk ik bij mezelf dezelfde trekjes. Ik ben zó met die rally bezig, dat de rest van geen tel meer is. Het was een rare ervaring: ik die in Roeselare ging verkennen, hij die thuis zat. De wereld op zijn kop.»
«Tot twee jaar geleden hielp Freddy ook nog mee in de garage. Toen hij daarmee stopte, had ik het daar een tijdje moeilijk mee. Ik dacht dat hij ging sporten om de tijd om te krijgen. Ik met vuile handen in de garage, hij aan tafel in een sjiek restaurant in Brussel. Maar zo is het natuurlijk niet. Dat sporten en uit gaan eten is werken voor hem. Rallyrijden is een job geworden. Vliegtuig in, verkennen, conditietraining,... het wordt routine. Ik denk dat mijn leven in de garage afwisselender is dan dat van hem. Want of je nu in een hotel in Australië of in Finland zit, een bed is toch maar een bed.»
Loix' eerste jaar bij Mitsubishi levert (deels door pech) niet echt wat ervan verwacht werd. Is hij thuis nog een beetje te genieten?
«Iedereen weet dat Freddy geen geweldig seizoen doormaakt; hij weet dat dus ook. Ik denk dat dat allemaal moeilijk is voor hem. Het is een leerjaar, met een auto die voor Makinen gemaakt is en die helemaal verschilt van de wagen waar hij van komt. De Corolla was zíjn auto, ontwikkeld met onderdelen die híj getest had op de Celica. Freddy heeft die Corolla als het ware ontworpen. En dan kom je plots in de auto van Makinen. Als ik eens lastig ben omdat ik weer alleen zit, denk ik mens, zaag niet, zijn leven is ook niet altijd makkelijk