'Now or Neverland': zwemmen tussen palingen of maden eten

Print
BRUSSEL - De Rode Duivels mogen hun draai dan wel hebben gevonden, als bondscoach Robert Waseige echt gemotiveerde scoringsmachines zoekt, moet hij maar eens te rade gaan bij Ben Van Ostade. Vanaf vandaag schotelt de 'Heterdaad'-acteur elke week een ouderwetse derby der Lage Landen voor op VT4. Zes jonge Belgen nemen het op tegen evenveel Nederlanders in de spectaculaire en uitdagende wereld van 'Now or Neverland'.
BR>Het avonturenprogramma is een co-productie met zusterzender SBS6. Hans Kraay jr. en zijn crew volgen het Nederlandse team, Ben de Vlaamse durvers, onder wie elke keer minstens twee vrouwen. Hij neemt hen mee op een reisje door 'Now or Neverland'. Drie dagen lang, met elke dag een andere proef op het programma. Van vrije val tot maden eten, van muizen voorschotelen aan slangen tot zwemmen tussen palingen. Wie niet durft, vliegt naar huis, en wie na drie dagen het meeste spelers overhoudt, wint.
Op het Vlaamse scherm komen vooral de Vlaamse prestaties aan bod, op de Nederlandse buis de Nederlandse. «Dat België-Nederland-gevoel leeft wel echt, niet alleen in het voetbal. Uit de vele brieven die we kregen, blijkt dat telkens opnieuw. 'Als we er zelf niet bij zijn, zorg dan dat die Hollanders op hun bek gaan', lazen we dan.»
De kandidaten weten niet waar ze zitten. De tegenstander krijgen ze slechts twee keer te zien: in het begin, wanneer ze handjesschudden, en op het eind, wanneer ze voor het eerst te weten komen hoe de tegenstander het er vanaf heeft gebracht. Het spel is dus een afvallingsrace en, net als bij 'De Mol', volgt er achteraf een emotioneel evaluatiegesprek. «Die evaluatiegesprekken na de proeven leveren inderdaad de meest emotionele momenten op. Maar het mooie is dat die emoties eerlijk en oprecht zijn,» besluit Ben.