«Yanks afmatten»

Print
Stefan Everts
BR>BUDDS CREEK - «Ik mik resoluut op de zege,» zegt Stefan Everts onomwonden. «Ik heb heel lang naar deze wedstrijd uitgekeken. In het begin van het seizoen had ik mijn zinnen al op deze cross gezet. Tja, die knieblessure gooide roet in het eten. Maar eens ik met de revalidatie begonnen was, wist ik wat mijn eerste grote doel was: klaar zijn voor de Grote Prijs van Amerika. En dat is gelukt. Twee weken geleden zat ik er een beetje door. Een gevolg van de zware trainingen van de laatste maanden. En net op dat moment win ik de GP van Duitsland. Een zege die net op tijd kwam en die enorm goed was voor mijn vertrouwen.»
Everts, die nog steeds niets wil loslaten over zijn toekomst, haalde de laatste weken een paar keer uit naar de Amerikaanse piloten. Aanvankelijk deden ze allemaal mee, maar nu haken ze één voor één af. Lafaards zijn het, zei ie. Een uitspraak die American Honda deed wakker schieten: zij sturen Kevin Windham en Sébastien Tortelli naar de GP.
«Leuk voor de wedstrijd,» reageert Everts. «Het zou deugd doen om Albertyn, Tortelli en de Yanks te kunnen kloppen. Het is mogelijk, ik heb er het zelfvertrouwen voor. Ik vrees ze niet: de Amerikanen zijn die 40 minuten niet gewoon. Ik moet ze gewoon proberen af te matten. En Tortelli komt pas terug uit een blessure, maar hem mag je nooit onderschatten.»

BK 125cc in Orp-le-Grand
Wie stopt Scevenels?
ORP-LE-GRAND - Dit weekend vindt in het Waalse Orp-le-Grand de vierde en laatste manche van het BK 125cc plaats. Jaimy Scevenels, in 1997 al Belgisch kampioen 125cc, staat momenteel aan de leiding met 126 punten. Titelverdediger Cédric Melotte staat op de tweede plaats op 17 eenheden van Scevenels. Steve Ramon volgt op 21 punten van de leider. Met nog 50 punten te verdienen blijft alles dus nog mogelijk.