Meulenberg wordt vijftig

Print
HOUTHALEN-HELCHTEREN - Meulenberg Tennis Club bestaat vijftig jaar en mag voortaan de titel 'koninklijk' dragen. Dat wordt zaterdagavond gevierd. Eerst spelen oude gloriën zoals gewezen A-spelers Ronny Smolders en Karel Demuynck, enkele demonstratiewedstrijden, gevolgd door een academische zitting waarin de historiek van een halve eeuw Meulenberg Tennisclub de revue passeert.
BR>Meulenberg TC, dat in de loop van die 50 jaar slechts vier voorzitters heeft gekend, telt momenteel 600 leden die terecht kunnen op 9 buiten- en 3 binnenbanen. De huidige voorzitter Richard Humblet, die 11 jaar geleden aan het hoofd van de club kwam, looft de goede sfeer en de degelijke jeugdwerking in de vereniging. «Het ledenaantal is vooral sinds de bouw van de hal in 1994 de hoogte ingegaan. We zijn de laatste jaren ook iets meer de recreatieve toer op gegaan, maar uiteraard wordt de competitie niet verwaarloosd. Verheugend is ook dat enkele van onze jongeren onlangs nog de Masters van het Jeugdsterrentornooi hebben gespeeld. Dat belooft voor de toekomst.»
KTC Diest voor de titel
KTC Diest speelt zaterdag aan de Warande voor de nationale titel interclub eerste nationale. De tegenstrever is Primerose Brussel. Om 10.30u neemt Christophe Thijs het op tegen Christophe Van Garsse, Bob Bierkens tegen Olivier Rochus, Wim Neefs tegen Reginald Willems, Tom Vanhoudt-Frank Creemers tegen Kris Goossens-Arnaud Fontaine. Die matchen worden omstreeks 12.30u gevolgd door Dick Norman-Christophe Rochus, Filip Dewulf-El Aynaoui en tot slot nog drie dubbels.