Zimbabwaanse bondscoach stapt op, Valère Billen in beeld

De bondscoach van de Zimbabwaanse nationale voetbalploeg, Sunday Marimo, heeft vrijdag ontslag genomen omwille van een dispuut met de Zimbabwaanse Federatie die een technische raadgever wil aanstellen. Die technische raadgever zou onze landgenoot Valère Billen zijn.

Belga

"Bondscoach Sunday Marimo heeft met directe ingang ontslag genomen", maakte het nationale televisiestation bekend. Volgens dezelfde bron nam Marimo deze beslissing kort nadat hij had kennis genomen van het project van de Federatie om een technische raadgever aan te stellen die zou helpen bij het bestuur van de nationale ploeg.

Volgens de lokale pers zou die technische raadgever onze landgenoot Valère Billen zijn. Billen, volgend jaar trainer bij vierdeklasser TH Diest, relativeert dit enigszins. "Ik heb mij verbonden aan Diest en ook mijn engagementen voor de voetbalschool aldaar kom ik 100% zeker na. In verband met Zimbabwe is er nog niets beslist. Als ik inga op dat voorstel, is dat zeker voor zeer korte termijn, of om te depanneren omdat ik daar enkele vrienden heb in het bestuur. Maar nogmaals, ik blijf zeker bij Diest".

Marimo leidde Zimbabwe voor het eerst naar de eindfase van de Afrikaanse landenbeker. In Tunesië behaalde Zimbabwe in het begin van het jaar één zege, maar met ook nog twee nederlagen werd het uitgeschakeld in de eerste ronde.