Golf: Limburgse titels voor Plessers en Jankelevitch

Print
HOUTHALEN -De broertjes Di Marco vertrokken als grote favorieten in het Limburgs Kampioenschap Matchplay. Door de afwezigheid van Florian Dohmen, actief met de nationale ploeg in het Wereldkampioenschap voor amateurs in Berlijn, leek niets Pasquale of Patrizio te kunnen stuiten. De kwalificatieronde onderstreepte dat, de kwartfinales echter niet.
BR>Pasquale ging in zijn halve finale onderuit tegen de uitstekend geïnspireerde Simon Boes. «Ik vertrok als duidelijke underdog,» straalde Simon, «maar had het geluk meteen een zekere voorsprong uit te bouwen.»
Ook een Di Marco-Boes-duel in de andere kwartfinale. De achttiende hole besliste daar over winst en verlies. Olivier Boes won van Patrizio. Jan Plessers, revelatie van het Omnium, promoveerde dus meteen van outsider tot favoriet. Jan bedankte voor die eer met een forse 4/3-overwinning op Hasselaar Christophe Collett die zich als enige niet LGCC-er in de top-acht wist te hijsen. Jan nam het in de halve finale op tegen Olivier Boes, terwijl Simon Boes in zijn semi Vincent Valvekens voorgeschoteld kreeg. Vincent had in een oerspannende kwart van Rudi Van Steenbergen gewonnen. Plessers haalde het ondanks puik verweer van Olivier Boes, terwijl oom Simon op zijn schitterend elan verder ging en Vincent Valvekens met erg nipte 1 up versloeg. Wat in een onuitgegeven finale Jan Plessers-Simon Boes resulteerde.
Jan nam meteen een voorsprong, maar Simon vocht terug. Had zelfs eventjes uitzicht op de zege, maar Jan Plessers counterde op het gepaste moment. «99 wordt ongetwijfeld een erg goed jaar voor me,» verduidelijkte de kersverse kampioen. «Vooral in het Omnium heb ik heel wat ervaring kunnen op doen. Dat rendeerde in dit Limpburgs kampioenschap. Ook heb ik alleen maar woorden van lof voor de prestatie van Simon Boes. Die heeft een uitstekend kampioenschap achter de rug.»
Bij de dames tilden Ellen Smets en Micheline Jankelevitch zich in de finale. Zij versloegen respectievelijk Valèrie Fontaine en Kathleen Renders. Ellen leek aan het langste eind te trekken, maar ging uiteindelijk onderuit toen Micheline haar matchplay-ervaring bovenhaalde. Guy Habraeken schitterde in cat. 2. De Genkenaar versloeg in de halve finale Erik Boyen om in de finale Juul Mertens, winnaar van een eveneens uitstekend op dreef zijnde Willy Vanrunxt, geen enkele kans te geven.
Parallel met het Limburgs Kampioenschap werd de Prijs van Houthalense kapitein Jan Hillen betwist. Alan Curtis en Nicolas Ceulemans wonnen bruto, Berty Olaerts en Ingrid Claes gingen met de netto aan de haal. Zoon Xavier Boes deed het in cat. 2 zelfs beter dan vader Simon. Samen met An Vrancken won hij overtuigend die reeks.
Op Spiegelven zorgde de Prijs Rofix voor sfeer van de grote dagen. Ruben Peumans, Kay Verbraak en Philip De Vusser wonnen de verschillende reeksen. In Lummen streed men om de Prijs Unidek. Miel Vandepaer, Georges Van Esch, Lydia Dirckx en Bart Celen mochten hier de zegebloemen de lucht in steken. De Prijs Kiwajunior in Hasselt was wat naar de hand van Hubert Hendrickx en Luc Germonpre. Michel Thijs en Karlien Tielens toonden zich de besten in de initiatie.