Titels voor Hoy, Escobar en Sanchez op WK baanwielrennen

De Brit Chris Hoy heeft donderdag op het WK baanwielrennen in het Australische Melbourne goud vervoverd op de kilometer. Gouden plakken waren er eveneens voor de Spanjaard Sergio Roure Escobar, die de beste was in de individuele achtervolging voor mannen, en de Française Clara Sanchez, die de keirin voor vrouwen won.

Belga

Chris Hoy haalde het op de kilometer voor de Fransman Arnaud Tournant en de Nederlander Theo Bos. Hoy was eerder op dit nummer al de beste op het WK 2002 in Kopenhagen. Vorig jaar in Stuttgart werd hij verrassend geklopt door de Duister Stefan Nimke.

Die laatste moest zich donderdag tevreden stellen met de vierde plaats. De Australiërs ontgoochelden voor eigen publiek. Shane Kelly, de drievoudige wereldkampioen (1994, 1995, 1996) en vorig jaar nog winnaar van het zilver, werd pas zesde, net voor zijn landgenoot Ben Kersten.

Sergio Roure Escobar was in de individuele achtervolging te sterk voor de Brit Robert Hayles. Het brons ging naar de Duitser Robert Bartko. Voor de 29-jarige Escobar is het zijn eerste wereldtitel. Vorig jaar werd hij derde.

Clara Sanchez hield in de keirin de Italiaanse Elisa Frisoni en de Amerikaanse Jennie Reed achter zich.