Mika Häkkinen denkt na over comeback in Formule 1

Tweevoudig wereldkampioen Mika Häkkinen denkt luidop na over een comeback in de Formule 1, dat schrijft het vaktijdschrift "Auto, motor und sport". De Fin, die in 1998 en 1999 met McLaren-Mercedes tweemaal de wereldtitel veroverde en drie jaar geleden zijn carrière beëindigde, onderhandelt volgens het magazine met Williams-BMW.

Belga

De 35-jarige Häkkinen zou nog voor eind juli enkele testen afleggen. De piloot moet daarvoor wel eerst nog vrijgegeven worden door McLaren-Mercedes, waar hij nog tot eind 2004 onder contract ligt. Häkkinen kruipt dit weekend in het Finse Hämeelinna alvast achter het stuur in de Porsche Cup.

Over de bezetting van de wagens bij Williams-BMW voor volgend jaar, wordt al geruime tijd druk gespeculeerd. Vast staat dat de Colombiaan Juan Pablo Montoya in 2005 andere oorden opzoekt. Montoya tekende een contract bij McLaren-Mercedes, maar zou daar volgens de Colombiaanse media al onderuit willen.

Ook achter de naam van Ralf Schumacher staat een vraagteken. De Duitser is in beeld bij Toyota, maar de kans dat hij blijft, is gestegen na het vertrek van technisch directeur Patrick Head. Ook de naam van oud-wereldkampioen Jacques Villeneuve, die dit seizoen geen team heeft, circuleert in de wandelgangen, net als die van Jaguar-piloot Mark Webber en Jordan-rijder Nick Heidfeld.