Van Hooijdonk in basis bij Oranje

Pierre van Hooijdonk maakt zaterdagavond deel uit van de basisformatie van het Nederlands elftal, dat dat in Eindhoven de Rode Duivels vriendschappelijk partij geeft.

Belga

De 34-jarige aanvaller vormt samen met Patrick Kluivert het spitsenduo van Oranje. Nederlands bondscoach Advocaat gunt Ruud van Nistelrooij en Roy Makaay rust. Het duo was vorige week nog actief met Manchester United en Bayern München.

Rafael van der Vaart en Mark van Bommel maken geen deel uit van de selectie van het Nederlands elftal voor het duel in het Philips-stadion met de Belgen. De eerstgenoemde heeft last van zijn buikspieren. De aanvoerder van Ajax traint zaterdag apart in het stadion van PSV. De bedoeling is dat ook Van Bommel een aparte trainingssessie afwerkt. De middenvelder is aan zijn achillespees geblesseerd. Het is nog steeds onduidelijk of hij mee naar het EK in Portugal kan.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Van der Sar; Heitinga, Stam, Bouma en Van Bronckhorst; Sneijder, Cocu, Seedorf en Zenden; Van Hooijdonk en Kluivert.