Elke Gys domineert discuswerpen

Print
ANTWERPEN - De juniores van Olse Merksem haalden zwaar uit op het Belgisch kampioenschap in Jambes. Vooral meerkampster Jo Vissers stond met haar twee nationale titels en haar sterk persoonlijk record in het verspringen (5,88m) in de schijnwerpers. Ook haar clubmakkers Veronique Maes, Johan Driessens en Ilka Langens stonden op het podium.
BR>Discuswerpster Elke Gys verdedigde met succes de kleuren van fusieclub BREAK. Gys wierp de discus 41,05 meter ver en had drie meter voorsprong op haar naaste concurrente. De Ekerse juniore is dit jaar veruit de beste werpster in haar categorie, maar een lichte blessure stak bijna stokken in de wielen. "Ik vertrok als favoriete naar Jambes, maar ik was er niet helemaal gerust in", aldus de Belgische kampioene. "Ik had een week zonder training achter de rug en de conditie was een vraagteken. Ik ben dan ook heel tevreden met de titel en de bereikte afstand."
Elke Gys trekt eind september naar Leuven. Aan de KUL vat ze haar studies burgerlijk ingenieur aan. Niet de gemakkelijkste richting en moeilijk te combineren met een veeleisende sport als atletiek. Is het einde van de sportieve loopbaan in zicht?
"Helemaal niet. Ik doe verder. Ik heb een goed niveau bereikt en dat zet ik niet zomaar opzij. De studies krijgen absolute voorrang, maar voor een discuswerpster is de combinatie studie-sport wel mogelijk. Kracht- en technische training kunnen geregeld worden en volgend jaar wil ik als tweedejaarsjunior in het discuswerpen opnieuw de beste in België zijn."