BK Triatlon: Liesbeth Deschrijver heeft heel wat troeven

Print
RETIE - Het wordt dit jaar een onuitgegeven kampioenschap van België. Zelden werden er zoveel hoogwaardige wedstrijden op één dag geprogrammeerd als zondag op het Molse Zilvermeer.
BR>Zowel bij de juniores als bij de seniores mogen er heel wat hoogstandjes verwacht worden waarbij het erg moeilijk wordt om een mogelijke kampioen naar voor te schuiven.
Bij de vrouwen liggen de zaken enigszins anders. Daar zal Liesbeth Deschrijver erg hoog genoteerd staan bij de bookmakers. Als atlete van Triamo heeft ze het thuisvoordeel en ze kent het parcours op haar duimpje. Dat is ook het geval voor Christel Van Eesbeek, die vorige zaterdag nog een vierde plaats behaalde in Almere op het Europees kampioenschap.

Laatste wedstrijd


"Gelukkig vertrekken we een kwartier voor de mannen", zuchtte Liesbeth Deschrijver, die weinig voordeel zal ondervinden van het stayeren aangezien ze als eerste uit het water zal komen.
"Ik verwacht wel dat Heidi Veramme mee voorop zal zitten tijdens de eerste kilometers van het fietsen. Voor mij is het kwestie om zo snel mogelijk een kloof te slaan en het zo groot mogelijk te houden.
Dit kampioenschap is voor mij belangrijk aangezien ik echt gepiekt heb naar deze periode. Het is tevens mijn laatste echte wedstrijd van het seizoen. Nadien blijft ik nog even trainen omdat we met een familietrio deelnemen aan de wedstrijd in Mechelen."
Aan een pronostiekje bij de vrouwen wilde Liesbeth Deschrijver zich niet wagen. "Als ik dan toch een pronostiek moet geven, dan bij de mannen. Daar verwacht ik, net zoals heel wat andere insiders, een nieuwe titel voor Marc Herremans.
Hij zal vooral Koen Hoeyberghs in het oog moeten houden, want de Triamo-atleet zit in een goede vorm en kan in zijn eigen Mol toch altijd wel iets meer.
Zowel Danny Symons als Gerrit Schellens zijn vorige week voluit gegaan in de volledige triatlon van Almere zodat ze waarschijnlijk geen hoofdrol zullen kunnen spelen in Mol."