Liesbet Van Roie beëindigt seizoen met titel

Print
BOOISCHOT - De Antwerpse juniores haalden zwaar uit op hun Belgisch kampioenschap in Jambes. Jo Vissers stond tweemaal op het hoogste podium na haar overwinningen in het hoog- en het verspringen. Elke Gys won het discuswerpen met een worp van 41,05 meter en Europees junioreskampioen Hans Janssens deed zijn reputatie eer aan met een zege en 15'12"87 in de 5.000 meter.
BR>Liesbet Van Roie behaalde een logische overwinning in het polsstokspringen, al bleef de recordhoudster met haar prestatie iets onder de verwachtingen. Amper vijf centimeters voorsprong had ze op de tweede in de uitslag. "Ik begon aan de competitie op 3,10 meter en op 3,35 meter was ik al zeker van de titel", vertelt de Booischotse eerstejaars.
"Ik probeerde daarna op 3,50 meter maar het wou niet lukken. Ik was trouwens niet honderd percent gemotiveerd. Het seizoen was lang en slopend en de jacht op het minimum voor het EK eiste veel van mijn krachten. Ik zet er voor dit seizoen een punt achter. Even wat rusten en dan met verse krachten beginnen aan de voorbereiding op het winterseizoen."
Liesbet Van Roie begint eind september aan haar hogere studies aan de Antwerpse Handelshogeschool. Dagelijks pendelt ze dan van Booischot naar Antwerpen en terug. Blijft er nog tijd over voor de training? "Tijd genoeg. Het uurrooster is voordelig. Ik kan elke dag vroeg naar huis en bovendien woon ik vlakbij de nieuwe piste in De Lichten, waar ik vanaf volgende maand eindelijk op kunststof kan trainen."