Sporttas kost Stroobants zilveren medaille

Print
MECHELEN - Veteraan Eric Vyncke is in Almere Europees triatlonkampioen bij de veertigplussers geworden, met een tijd van 8u52'22". Rudy Stroobants behaalde brons: de allereerste medaille in zijn triatloncarrière. Hij verraste zichzelf en zijn omgeving met een tijd van 9u07'32". De twee veteranen van het Iron Team pakten samen met Flor Verbraeken ook goud in het ploegenklassement.
BR>Het voorseizoen van Stroobants' eerste competitiejaar als veteraan mislukte door een stressfractuur. "Ik heb dan alles op het EK in Almere gezet en eindig met brons, in een tijd waarmee je de nationale titel kan pakken. En er zat nog meer in. Ik verloor zes minuten toen in de wisselzone bleek dat mijn sporttas met uitrustingsstukken zoek was."
"Daarna heb ik 180 km alleen gefietst. Dat kostte mij zilver, maar het is mooi. Met een goede winter word ik zeker nog sterker. Dan wil ik volgend jaar naar de Iron Man op Hawaii en kan ik met de besten concurreren voor de Europese titel."

Kwarttriatlon


Voor Dany Simons eindigde het seniorskampioenschap in de marathon. Middelkerke hing nog zwaar in de benen. Marc Geirnaert blesseerde zich en werd tot opgave gedwongen.
In het open kampioenschap van Nederland eindigde Johan Anthonis als 54ste in een eindtijd van 9u32'20". Dirk Van den Wijngaert liep in 10u51' binnen en Julien Blavier in 10u54'.
In de Superprestige staat Mechelen op de tweede plaats. In de kwarttriatlon van Mol moeten ze die positie verdedigen. Daarvoor rekent coach Herman Van den Wijngaert op Ben Bersee, Peter De Borger, Dirk De Weerdt, Bruno Clerbout, Karel Van Cauwenberg, Johan Van Den Broeck, Leo Van de Velde en Eddy Verdonck.