Italiaanse Politie licht renners van bed op rustdag

Verschillende ploegen die actief zijn in de Ronde van Italië hebben in de nacht van dinsdag op woensdag het bezoek gekregen van agenten van de financiële brigade van de Italiaanse politie.

Belga

BR> De agenten kwamen aankloppen met een huiszoekingsbevel en namen enkele medische dossiers in beslag. Het Giro-peloton heeft woensdag een rustdag.

Zeven of acht renners werden rond 4 uur woensdagmorgen van hun bed gelicht. De actie kadert in een onderzoek naar een grootschalige dopingtrafiek in Italiaanse sportmiddens. Ook de ploeg van rozetruidrager Damiano Cunego kreeg bezoek. De agenten waren vooral geïnteresseerd in Eddy Mazzoleni en Alessandro Spezialetti. Volgens manager Claudi Corti van Saeco, leverde de huiszoeking niets op.

De kamer van Giuseppe Muraglia (Pinzolo) werd eveneens grondig doorzocht, net als een wagen van het team. Verder zouden ook de ploegen Domina Vacanze (Alessio Galletti en Mario Scirea), Vini Caldirola (Simone Masciarelli) en Acqua e Sapone (Ruggero Marzoli) bezoek hebben gekregen.

Het onderzoek, dat al enkele maanden loopt, zou een 150-tal Italiaanse sporters uit alle mogelijke disciplines viseren.

Bij de huiszoekingen zijn echter geen substanties gevonden die op de lijst met verboden staan, zo zei het gerecht na afloop op een persconferentie. Er werden enkele medische dossiers in beslag genomen.