Xavier Malisse naar 16e finales Roland Garros

Xavier Malisse (ATP 54) heeft donderdag, net als tijdens de drie vorige edities, de 16e finales bereikt op de Open Franse tenniskampioenschappen op Roland Garros.

Belga

De Kortrijkzaan kreeg de overwinning in de tweede ronde cadeau toen zijn Duitse tegenstander Daniel Elsner na 54 minuten geblesseerd van de baan stapte. Malisse leidde op het moment van de opgave van Elsner (ATP 165) met 6-3 en 4-0.

In de derde ronde neemt Xavier Malisse het op tegen de als 26ste geplaatste Spanjaard Albert Costa (ATP 29). De oud-winnaar van Roland Garros was eerder op de dag in drie sets te sterk voor Christophe Rochus: 6-1, 6-2 en 7-5.

Malisse en Costa speelden al tweemaal eerder tegen elkaar in het ATP-circuit, telkens dit jaar. De stand in die onderlinge onmoetingen is 1-1 gelijk. Malisse was de beste op het hardcourt van Miami (6-4 en 6-2), op het graveltoernooi van Hamburg waren de rollen omgekeerd (6-3 en 6-4).

Als Malisse zich voorbij Costa weet te werken, doet hij even goed als in 2002. De wispelturige Belg bereikte toen immers de achtste finales, zijn beste prestatie tot nu toe in Parijs.