Programma Brosella folk & jazz festival voorgesteld

Op 10 en 11 juli vindt voor de 28ste keer het internationaal festival 'Brosella folk & jazz' plaats in het Groentheater in het Brusselse Ossegempark. 'De vrienden van Brosella', een vereniging opgericht om het festival financieel en structureel te ondersteunen, stelde woensdag het programma voor.

Belga

Dit jaar treden ongeveer 14 groepen of artiesten uit binnen- en buitenland op. Er zijn onbekende artiesten bij, maar ook bekende die speciaal voor Brosella iets anders dan normaal zullen brengen.

Op het programma staan onder andere de Waalse groep 'Turdus Philomelos', die feestelijke balmuziek met ska-invloeden brengt, de Ierse singersongwriter Danny Guinan en de Belgische groep Oblomow, de grote ontdekking van Dranouter 2002 met onder meer Eva De Roovere en voormalige muziekjournalist Gerry De Mol in de rangen.

Andere namen op de affiche zijn The Skirtlifters uit de Verenigde Staten, de Engelse zangeres Arianna Savall en de Deense artieste Susi Hyldgaard.

Op het festival wordt ook gezorgd voor kinderanimatie: er staan optredens van onder andere clown Jonas, Sven Roelants en de percussiegroep Triata op het programma.