24-urenstaking bij RTBF vanaf dinsdagnacht

Er wordt woensdag gestaakt bij de Franstalige openbare omroep RTBF. Dat heeft de socialistische overheidsvakbond CGSP/ACOD bekendgemaakt. De staking is ingegaan om middernacht en duurt 24 uren.

Belga

De staking bij de leden aangesloten bij de ACOD volgt op het mislukken van onderhandelingen tussen bonden en directie over een nieuwe werkregeling in het kader van het hervormingsplan 'Magellan' bij de RTBF.

Het breekpunt is de werkregeling van onder meer journalisten en geluidstechnici die vaker onregelmatige uren werken. Volgens de vakbond wil de directie die werknemers uit het nieuwe arbeidsreglement houden om hen soepelere werktijden te kunnen opleggen. De vakbond vraagt dat ze in het nieuwe reglement worden opgenomen, om daarna te onderhandelen over flexibiliteit. De RTBF-directie wou dinsdagavond niet reageren.

De 24-urenstaking zou algemeen zijn, zowel bij radio als televisie. Er wordt een minimumprogrammatie verzekerd, onder meer een televisiejournaal van 20 minuten en beelden van Roland Garos.

Aangeboden door onze partners