City Parade vier kilometer doorheen Gentse haven

De City Parade, het elektronische dansfeest dat in juni 2003 Gent op zijn grondvesten deed daveren, vindt dit jaar op dezelfde locatie plaats, op 26 juni.

Belga

De optocht lokte vorig jaar een paar honderdduizenden dans- en kijklustigen naar de stad. Het feest startte in het Citadelpark en trok langs de stadsring naar de Watersportbaan. Nu gaat de parade van het Dampoortstation tot in de haven. De NMBS heeft op 26 en 27 juni haar treinaanbod uitgebreid.

Rond 12.00 uur start de (gratis) parade met een openingsfuif aan het Dampoortstation. Omstreeks 16.00 uur vertrekt een karavaan met 40 trucks richting haven. Het traject gaat langs de Koopvaardijlaan, Afrikalaan, Vliegtuiglaan, Singel en Henri Farmanstraat. Dat is een afstand van zowat vier kilometer.

Tot 23.00 uur is er gratis muziek voorzien. De afsluitende party is wel betalend (6 euro in voorverkoop) en vindt plaats in open lucht, tussen de Farmanstraat en Singel. "Er komen twee podia en de trucks zullen in een ronde staan op het terrein", aldus de organisatoren.

Behalve de extra nachttreinen is er een gratis parking aan de Kennedylaan voor zowat 2.000 auto's. Er zal ook een shuttle pendelen tussen de haven en het Dampoortstation. Meer info: