De Jasmijn verliest twee keer

Print
Zoals verwacht brak De Jasmijn in het openingsweekend van de interclubcompetitie in eerste nationale geen potten. Primerose, Luik en Diest maakten hun favorietenrol waar, terwijl naast De Jasmijn ook Fayenbois en Eupen nog steeds hun eerste overwinning nastreven. Ondanks het dubbel verlies slaagde Stefan Wauters erin zich tot tweemaal toe in de kijker te slaan. Tegen Primerose versloeg hij zaterdag niemand minder dan Christophe Rochus (6-3, 6-4). Zondag ging de Fransman Olivier Malcor voor de bijl (3-6, 6-4, 6-3). Enkele trappen lager, maar daarom niet minder verdienstelijk, won Wase de wedstrijd tegen Mounier B met 5-1. Martijn Govaert, Philippe Van de Weyer, Wim De Bruyn, Harry Van Gool en Frederiek Vermeersch maakten de dubbelspelen overbodig.
BR>Harry Van Gool was een tweede keer aan het feest toen zijn juniorveteranenteam Beringen inpakte met 5-1. Naast Harry Van Gool kaapten ook Peter Meynen en Christiaan Verhoeven de zege weg. Bral/Meynen en Van Houte/Verhoeven zorgden nadien voor het orgelpunt. Bij de vrouwen (5de nationale) was er de verrassende winst van Beckhand B tegen het hoog aangeschreven Diest. Elsie Van Overloop en Kathy Van der Gucht wonnen hun enkelspel, zodat beide ploegen halfweg gelijkstonden. Met dubbele winst in de dubbelspelen stootte Beckhand door naar de volgende ronde. Intergewestelijk liet Beckhand een ruime 7-2 overwinning noteren tegen Village Sportif.
Bart De Keersmaeker, Kris Martens, Kamiel Dupont en Sven Vingerhoets bezorgden Beckhand een 4-2 bonus voor de dubbels. Driemaal ruime winst in deze afsluitende confrontaties leverden Beckhand een ticket voor de volgende ronde op. Nog intergewestelijk (Vrouwen 4) ging Hof-ter-Burst in De Haan vlot voorbij TC Polderblomme. De frisse zeebries zette Els Broodtaers, Klaartje Geeurinck en Elke Ghysbrecht tot grootse daden aan. Ann Van Weyenbergh en Els Broodtaers veroverden nadien het verlossende vierde punt in het dubbelspel.