Militair en zijn vriendin verdacht van groepsmoord

Een koppel uit Opgrimbie wordt in verband gebracht met de ‘kofferbakmoord’ die vorig jaar in maart werd gepleegd in het Nederlands- Limburgse Schinnen. De 40-jarige vrouw, M.P., werd dinsdag gearresteerd in Opgrimbie en gisteren uitgeleverd aan Nederland.

ghouben

De agenten vonden in haar huis ook een weedplantage en wapens. Haar Nederlandse 37-jarige vriend, R.H., was als militair gelegerd in Bosnië. Hij werd dezelfde dag aangehouden en naar Nederland gebracht. Ook de ex-vriendin van het slachtoffer werd gisteren gearresteerd.

Het duo uit Opgrimbie wordt samen met vier anderen verdacht van moord in groep op de 51-jarige Ger Douven uit het Nederlandse Schinveld. Het verkoolde lichaam van de man werd op 12 maart vorig jaar in een natuurgebied in Schinnen gevonden. Het lag in de kofferbak van een uitgebrande auto. Het wrak was afkomstig uit Maastricht. Uit de autopsie bleek dat Douven door uitwendig geweld om het leven was gebracht en vermoedelijk al niet meer leefde toen de auto in brand werd gestoken. Sinds die tijd volgde er een hele reeks arrestaties in het dossier van de ‘kofferbakmoord’.

De ex-vriendin van Douven en haar familie kwamen duidelijk in beeld als hoofdverdachten. Anderhalve maand na de moord Sinds begin mei zitten al drie mensen in de cel. Met de arrestatie van het Maasmechelse koppel en de 26-jarige ex-vriendin komt het aantal verdachten op zes. De drie worden vrijdag bij de Nederlandse rechter-commissaris voorgeleid.

Het motief van de moord zou gezocht moeten worden in het drugsmilieu. Douven was op proefverlof toen hij werd vermoord. De man was in november 2002 veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar voor drugshandel. Sindsdien liet hij wel vaker doorschemeren dat hij bang was voor wraakacties.