Tiener neemt vliegtuig naar Midden-Oosten om internet-vriend te zien

Een 14-jarige jongen uit Groot-Brittannië heeft een vliegtuig naar het Midden-Oosten genomen om een onbekende te ontmoeten die hij via het internet had leren kennen. De jongen kocht met zijn spaargeld een vliegticket van Heathrow naar Koeweit, waar hij een meisje van zijn leeftijd dacht te ontmoeten.

AP Ned

Toen zijn ouders ontdekten dat de jongen weg was en zijn paspoort had meegenomen, sloegen ze alarm. De politie wist de bestemming te achterhalen door in te breken in de computer van de jongen.

Dankzij een internationaal signalement werd de jongen dezelfde avond nog teruggevonden op de luchthaven van Athene, kort voordat hij een vlucht naar het Midden-Oosten zou nemen.

Het is nog niet duidelijk met wie de jongen op het internet had kennisgemaakt, maar de politie noemde het voorval zorgwekkend. De jongen vertelde dat hij een tijdlang had gechat met iemand die zich voordeed als een Amerikaans meisje dat met haar vader in Koeweit woonde. De politie onderzoekt nu hoe de jongen een vliegticket heeft kunnen kopen.