Berlusconi bouwt zich eigen amfitheater in domein op Sardinië

De Italiaanse eerste minister en multi-miljardair Silvio Berlusconi (67) laat in de tuin van zijn domein Villa Certosa op Sardinië een replica van een Grieks amfitheater met 400 plaatsen bouwen.

Belga

De krant Corriere della Sera, die donderdag een foto publiceerde van het bouwwerk, meent te weten dat het neo-grieks theater in gewapend beton wordt gebouwd en zal bedekt worden met oranje granietsteen met roze tinten.

Daarnaast komt er in het 40 hectaren groot domein "een vluchttunnel" van zijn villa naar een beveiligd ponton aan zee om gasten te beschermen, zo schrijft de Romeinse krant 'La Repubblica' donderdag.

Het bouwplan op een van de mooiste kuststroken van het Middellandse Zee-eiland wordt door veiligheidsdiensten streng afgeschermd. Kustwacht en helikopters van de Carabinieri moeten natuurbeschermers en nieuwsgierigen op afstand houden.

De Italiaanse regeringsleider heeft de gewoonte zijn belangrijkste gasten te ontvangen in zijn 2.500 m2 grote villa. De Russische president Vladimir Poetin zette er al voet en volgens La Repubblica en le Corriere della Sera zal de Amerikaanse president er enkele uren kunnen verblijven tijdens zijn tweedaags bezoek aan Rome in juni.