Pierce mist matchpunt tegen titelverdedigster Davenport

Print
De sensatie hing in de lucht. Maar wat er uit de hemel viel was regen. Toen het begon te regenen op Flushing Meadows in New York stonden de tranen in de ogen van Mary Pierce. De import-Française had een minuut eerder een matchpoint tegen US Open-titelverdedigster Lindsay Davenport verprutst met een ogenschijnlijk eenvoudige backhandvolley over de lijn. De thriller in de derde kwartfinale van het vrouwentoernooi moest worden afgebroken bij 5-5 in de derde set. Davenport had de eerste set, quasi eenvoudig, gewonnen in 6-2, Pierce had de tweede zwaar bevochten gepakt met 6-3.
BR>In de beslissende set brak Pierce bij een 3-3 voorsprong de opslagbeurt van haar Amerikaanse tegenstandster. Ze serveerde zelf naar 5-3, waarna Davenport 5-4 maakte. Pierces matchpoint kwam op 40-30. Na een dubbele slagwisseling smashte Pierce naar de hoek. Iets te hard, de bal landde vijf centimeter buiten de lijn. Davenport pakte de strohalm en brak terug. Op de stoel voor de baanwisseling vielen de eerste druppels. De umpire brak de partij onmiddellijk af. In New York, waar de blessures zich aaneenrijgen, wordt geen enkel risico meer genomen sinds de uitglijder van Mary-Joe Fernandez tegen Venus Williams. Ondanks een gewonnen set op het scorebord was ze na de hervatting geen partij meer voor de favoriete van zwart Amerika.
Bij terugkeer serveerde Davenport vlot naar 6-5. Pierce kreeg haar eerste opslag in haar beurt niet over het net en bood Davenport veel kansen. Te veel. In de rally maakte Pierce nog wel prachtige punten dank zij veel risico. Ze werkte het eerste matchpoint van Davenport weg, kon de voordelige stand niet uitbuiten en sloeg een dubbele fout bij het tweede matchpoint. Pierce kon - opnieuw - wel janken. De titelverdedigster was bij de laatste vier, bij Martina Hingis en Venus Williams. De vierde halvefinaliste komt uit de partij Serena Williams - Monica Seles.
Lindsay Davenport (VSt/2) - Mary Pierce (Fra/5) 6-2, 3-6, 7-5