Standardfans gaan zaterdag in staking

Print
LANAKEN - Twee weken geleden toonden de Standard-supporters in Genk al eens hun woede over de gang van zaken in Luik. Zitjes werden op het veld geslingerd en het eerste spandoek met 'Ivic Buiten!' werd bovengehaald. Na het ontslag van kapitein Guy Hellers zijn de Rouches het helemaal beu en roepen ze op tot actie. Zeker volgende week tijdens de thuiswedstrijd tegen Charleroi, waarschijnlijk ook al nu zaterdag in Geel. Op de Standard-website zegt 85% van de supporters buiten aan het stadion te zullen blijven staan.
BR>«Zoals de zaken nu lopen, kan het niet langer,» aldus Marc Fraussen van supportersclub Roodhemden Rekem 2000. «Het ontslag van Guy Hellers is de druppel die de emmer deed overlopen. Wij pikken dit niet langer meer.»
«En 'mijn vriend' Ivic durft dan op tv nog doodleuk te beweren dat hij goed werk levert. Ik geloof dat die man aan het dementeren is! Ik heb geen ervaren verdedigers, zegt hij dan. Kan ik goed geloven: hij zet ze aan de deur.»
«Maar de trainer buitengooien is niet genoeg. Ook het bestuur is rot en moet opstappen. De organisatie loopt totaal mank. Onlangs vroeg iemand me wie de voorzitter van Standard is. Ik weet alles over mijn club, maar die simpele vraag kon ik niet beantwoorden.»
«Een aantal spelers moet ook dringend vervangen worden. Neem nu Lukunku, die kan in derde klasse nog niet volgen! En Haeldermans verkommert in de C-kern.»
«Ik ben advocaat en we denken eraan om een proces aan te spannen tegen Standard. We zullen eisen dat ze de abonnementen terugbetalen, want het bestuur heeft beloften gemaakt die het niet nakomt.»